Tervis

 TERVISLIKUD ELUVIISID PALKMAJAS

Kontio palkmaja sünonüüm on tervis

Palkmajas elamine on seotud paljude positiivsete emotsioonidega. Rahulik, ruumikas ja meeldiv keskkond võimaldab teil end tunda pingevabalt. Siin on lihtne lõõgastuda ja tunnetada massiivsete palkide energiat, tasakaalustada keha ja vaimu. Kontio palkmajad on soojad ja tihedad, samas tagab hingav konstruktsioon suurepärase kvaliteediga siseõhu, mis aitab teil end paremini tunda, vabaneda stressist, lõõgastuda ja elada tervislikult.

Ilma kahtlusteta tervislik ehitusmaterjal

Ehitusmaterjalide üldise klassifikatsiooni kohaselt kuulub puit emissioonide eraldumise järgi kõige kõrgemasse klassi (Soomes klass M1). Selline puitmaterjal nagu palk ei eralda õhku ohtlikke osakesi ega keemilisi aure. Laboratoorsetes katsetes on tõestatud, et palk on puhas, ohutu ja tervislik ehitusmaterjal ning seesama on leidnud sajandite vältel tõestust ka reaalses elus.

 

Erakordselt hea kvaliteediga siseõhk

Siseõhu kvaliteet puudutab igat majaelanikku. Uuringute tulemused näitavad, et Kontio palkmajades on väga hea kvaliteediga siseõhk. Palkkonstruktsioon ühtlustab efektiivselt soojuse ja niiskuse muutumise siseõhus. Massiivpuidul on loomulik omadus imendada niiskust, kui niiskusetase tõuseb liiga kõrgele. Kui niiskusetase peaks langema alla optimaalse taseme, vabastatakse niiskus ruumi tagasi, mis tagab püsivalt kõrge kvaliteediga siseõhu.

See ainulaadne omadus tagab, et siseõhu suhteline niiskus jääb optimaalsetese piiridesse (vahemikku 30 kuni 55%). Kui õhu niiskusetase jääb väljapoole optimaalseid piire, suurenevad oluliselt tolmu, viiruste ja bakterite hulk ja liikuvus. Selle sagedaseks tulemuseks on sellised terviseprobleemid nagu hingamisteedenakkused, astma, allergia, väsimus ja peavalu.

Siseõhu kõrget kvaliteeti ei ole võimalik täielikult tagada ilma maja ventilatsioonita. Kuigi palkmaja hingab, on ventilatsioon siiski vajalik, kuid samas on see vajadus väiksem, seda just tänu palgi omadusele tasakaalustada niiskust ja soojust. Kuid samas aitab väiksem vajadus ventilatsiooni järele säästa raha ja keskkonda, seda ilma elamismugavust vähendamata.

 

Suurepärane lõõgastumine – millal iganes te seda soovite

Tänase kiire elutempo juures omab võimalus lõõgastuda just siis, kui te seda vajate, kulla hinda. Soome saun on traditsiooniline tervisespaa, mida tuntakse kui suurepärast lõõgastumiskohta. See stimuleerib vereringlust, vähendab lihase- ja närvipinget ning on suurepärane koht mediteerimiseks. Kontio teab, kuidas ehitada avaraid saunu ja tervisekeskusi ning privaatseid erasaunu. Külalistemaja koos saunaga on suurepärane võimalus naudinguhetkede jagamiseks pere ja sõpradega.

Palk on mõnus materjal igal aastaajal

Kuna palgil on omadus ühtlustada temperatuurimuutusi, on see mõnus materjal igaks aastaajaks. Palk on mõnusalt jahe suvel ja soe talvel, kusjuures sügisel ja kevadel koguvad massiivsed seinad päikeseenergiat. Palk on omanäoline ja kaunis ehitusmaterjal, mida võib kasutada loomulikult harmoonilise ja sooja puitpinna loomiseks siseviimistluses. Kontio palkmajad peegeldavad puhast Skandinaavia loodust, avaldades seeläbi tervisliku eluviisi saladused.